Yhteisvalinnan perusteella on Kuopion lukioihin valittu lukiolaiset. Jokaiselle valitulle lähetetään erikseen tervetuloa kirje opintopolussa opiskelijan antamaan sähköpostiin, josta löytyy lisätietoa lukiokoulutukseen valmistautumisesta. Eri lukioiden sivuilta on myös mahdollista saada lisätietoa ja yleinen info sivusto on avattu myös tätä varten osoitteessa https://haelukioon.fi/web/uuden-lukiolaisen-info/

Mediatiedote valinnoista tässä alla.

KUOPION LUKIOIDEN OPISKELIJAVALINTA VUONNA 2024

Alin hyväksytty lukuaineiden keskiarvo on 7,15 (7,00).   Tiedustelut lukiokohtaisesti.

Kuopion kaupungissa on kuusi päivälukiota ja aikuislukio.

Kuopion lukioilla on yhteinen opintotarjotin, joka mahdollistaa opiskelijalle kaikkien kaupungin lukioiden opintotarjonnan hyödyntämisen. Kuopion lukioihin valitut opiskelijat saavat tiedon opiskelupaikasta sähköpostitse tai kirjeitse sen mukaan, minkä ovat valinneet tiedotustavaksi Opintopolussa. Tulokset julkaistaan 13.6.2024. Emme julkaise valintatietoja netissä emmekä koulujen tai kouluviraston ovilla. Tämä käytäntö on yhtenevä ammatillisen koulutuksen kanssa ja on uuden tietoturvalain mukainen.

Vapaaksi jääneet opiskelupaikat Juankosken lukiossa, Nilsiän lukiossa ja Taidelukio Lumitin musiikkilinjalla ovat jatkuvassa haussa 14.6.-26.6.2024 Opintopolussa. Musiikkilinjan pääsykokeet järjestetään 5.8.2024. Lisätietoa pääsykokeista lukion kotisivuilta.

Toisen asteen koulutukseen valmistava koulutus (TUVA) alkaa Kuopion aikuislukiossa Puistokoululla 12.8.2024. Opiskelijoita on valittu 51 ja vapaita opiskelupaikkoja on vielä 9. Jatkuva haku Kuopion kaupungin TUVA-koulutukseen alkaa kevään yhteishaun tulosten saavuttua 14.6.2024. Haku tapahtuu Opintopolussa (Kuopion kaupungin TUVA – Jatkuva haku 2024–2025).

 Kuopion aikuislukion TUVA-koulutuksen kotisivuilla https://kuopionaikuislukio.onedu.fi/web/tuva-koulutus/ on myös suora linkki Opintopolun hakulomakkeeseen. 

TUVA-koulutusta koskeviin kysymyksiin vastaavat:

  • 6.–20.6.2024 Rehtori Mika Strömberg p. 044 718 4540, s-posti mika.stromberg(a)kuopio.fi ja apulaisrehtori Tiina Kaljunen p. 044 718 1239, s-posti tiina.kaljunen(a)opedu.kuopio.fi
  • 8.2024 alkaen Opinto-ohjaaja Jutta Mäkisalo p. 044 718 1706, s-posti jutta.makisalo2(a)opedu.kuopio.fi

Lisätietoja jatkuvasta hausta https://opintopolku.fi
Lisätiedot ja yhteydenotot, lukio-opetuspäällikkö Jukka Sormunen puh. 044 718 4040.