Luomme oppimiselle ja kasvulle suotuisan ympäristön

Hyvän elämän pääkaupunki - kumppanuus ja yhteisöllisyys

Täällä kasvu on luonnonvoima

Kuopiossa yhdessä oppiminen ja kasvaminen ovat keskiössä

Kuopiolainen opetus tunnistaa ja kehittää oppijoiden omia vahvuuksia.

Terveyttä, elinvoimaa ja arjen rikkautta

Hae lukioon

Hae lukioon -koostesivustolta löydät kaiken tarvittavan tiedon Kuopion lukio-opiskelun mahdollisuuksista.

Opiskelu lukiossa

Lukiokoulutus on yleissivistävää koulutusta, joka antaa valmiudet opiskeluun yliopistossa, ammattikorkeakoulussa ja lukion oppimäärään perustuvassa ammatillisessa koulutuksessa. Opiskelija voi valita, mihin lukioon haluaa hakea. Lukiot valitsevat opiskelijansa. Keskiarvorajat vaihtelevat vuosittain ja kouluittain.

Lukion oppimäärä on laajuudeltaan kolmivuotinen. Oppimäärä tulee suorittaa enintään neljässä vuodessa, jollei opiskelijalle perustellusta syystä myönnetä lisäaikaa. Oppimäärän voi suorittaa myös osallistumalla erillisiin kokeisiin.

Yhteistyötä ja verkostoitumista

Kuopiossa on kuusi päivälukiota: Juankosken lukio, Kallaveden lukio, Kuopion klassillinen lukio, Kuopion Lyseon lukio, Kuopion Taidelukio LUMIT ja Nilsiän lukio. Kuopiossa on myös aikuislukio.

Kaikissa Kuopion lukioissa voit suorittaa samat lukion oppimäärän ja ylioppilastutkintoon liittyvät opinnot. Lisäksi lukioilla on paljon koulukohtaisia soveltavia kursseja, joita voit valita myös yli lukiorajojen. Tämän mahdollistavat lukioiden sopimat yhteiset toimintatavat sekä käytössäsi oleva sähköinen kurssitarjotin. Lukio-opintoihin voi yhdistää myös korkeakouluopintoja ja ammatillisia opintoja.

Lukioista kolmella on lisäksi erityinen tehtävä: Kuopion Taidelukio LUMIT on musiikin ja tanssin erikoislukio, Kuopion klassillisessa lukiossa toimii urheilulukio ja Kuopion Lyseon lukiossa kansainvälinen IB-lukio. Lisäksi lukioilla on omia painotuksia.

Aikuislukiokoulutus

Aikuislukiokoulutukseen voivat osallistua aikuiset, jotka haluavat suorittaa lukion koko oppimäärän tai yksittäisten aineiden oppimääriä. Aikuislukiossa voi korottaa aikaisemmin saamiaan arvosanoja ja valmistautua ylioppilastutkintoon. Aikuislukiokoulutus antaa valmiudet opiskeluun yliopistossa, ammattikorkeakoulussa ja lukion oppimäärään perustuvassa ammatillisessa koulutuksessa. Aikuislukiokoulutusta järjestävät opetus- ja kulttuuriministeriön luvalla kunnat, kuntayhtymät ja eräät muut toimijat, kuten kansanopistot.

Aikuislukiokoulutuksessa jokaiselle laaditaan henkilökohtainen opiskelusuunnitelma. Koulutuksen läpäistäkseen opiskelijan on suoritettava hyväksytysti vähintään 44 kurssia.

Hae lukioon Twitterissä

Ajankohtaista

Uudet lukiolaiset valittu Kuopion lukioihin

Uudet lukiolaiset valittu Kuopion lukioihin

Yhteisvalinnan perusteella on Kuopion lukioihin valittu lukiolaiset. Jokaiselle valitulle lähetetään erikseen tervetuloa kirje opintopolussa opiskelijan antamaan sähköpostiin, josta löytyy lisätietoa lukiokoulutukseen valmistautumisesta. Eri lukioiden sivuilta on myös...

lue lisää

Terveiset pajanuorilta

Pajalla on nuorten mielestä rauhallinen, mukava, rento, lämmin, avulias, kannustava, hyväksyvä, ymmärtäväinen ja tukeva ilmapiiri. Paja toimii arkipäivisin klo: 9-14, ja pajalla saa halutessaan sekä aamupalan että lounaan. Pajalla opiskellaan aamupäivät...

lue lisää
Hakijoiden ja huoltajien ilta 23.1.2024

Hakijoiden ja huoltajien ilta 23.1.2024

Kuopion alueen toisen asteen oppilaitokset järjestivät yhteisen 9-luokkalaisten vanhempainillan, jossa esiteltiin koulutusaloja messuosastoilla ja hybriditilaisuudessa Kuopion musiikkikeskuksen kamarimusiikkisalissa. Tilaisuuden tallenne ja materiaalit löytyvät alla...

lue lisää
Lupa-pajan kuulumisia syyslukukaudelta 2023

Lupa-pajan kuulumisia syyslukukaudelta 2023

Paljon upeita asioita on syksyn aikana saatu aikaan sekä opintojen että lisääntyneen hyvinvoinnin puolella! Olemme  juhlineet pajalaisten monia valmistuneita kursseja, lukion päättötodistuksen saamista ja omaan lukioon siirtymistä. Pajalaisten mielestä tärkeää on...

lue lisää