”Kehittämistekonne palkitaan Tärkeissä töissä -gaalassa 4.12.2023”

Mikä olisikaan tärkeämpää työtä kuin kasvattaa nuoristamme hyvinvoivia ja osaavia ihmisiä? Tätä tärkeää työtä tehdään erityisen älykkäästi Kuopion lukiotoimessa. Siitä on todisteena innovatiivinen tekoälyn hyödyntäminen lukioiden henkilöstöjohtamisessa. QWL-menetelmä ja esihenkilöiden AIMO-valmennus ovat myös tehokkaita eettisiä valintoja, jotka tukevat työyhteisön kokonaisvaltaista hyvinvointia.

QWL-menetelmää on hyödynnetty Kuopion lukiotoimessa lukio-opetuspäällikkö Jukka Sormusen ja Lapin yliopiston dosentin ja Mcompetence Oy:n kehitysjohtajan Marko Kestin johtamana. Rahoitusta kehittämiseen on myöntänyt OAJ:n työhyvinvointirahasto.

Gaalassa Kuopion lukiotoimen palkinnon olivat vastaanottamassa Kallaveden lukion apulaisrehtori Tiina Karjalainen ja dosentti Marko Kesti Lapin yliopistosta.

Gaalassa palkitaan innostavimmat kehittämisteot, joita saatiin Tekojen tori -portaaliin syksyn kampanjan aikana. Kehittämistekoja saatiin eri ammattialoilta ja erilaisista teemoista 247 kappaletta 59 organisaatiosta.

Palkittavan kehittämisteon nimi: Lukion työyhteisön hyvinvoinnin johtaminen tekoälyn avulla

Linkki: https://tarkeissatoissa.fi/katso/lukion-tyoyhteison-hyvinvoinnin-johtaminen-tekoalyn-avulla

”Olemme lukiotoimessa havahtuneet siihen, että lukioiden esihenkilötoimintaa voidaan kehittää tekoälyn avulla. QWL järjestelmä auttaa rehtoria työyhteisön hyvinvoinnin johtamisessa. Olemme saaneet aidon työkalun tiedolla johtamiseen ja AIMO valmennusjärjestelmä näyttäytyy meille myös kehittyvänä alustaratkaisuna tekoälykentässä.” – Jukka Sormunen

”On ilo olla kehittämässä tulevaisuuden työelämää innovatiivisilla ja tieteelliseen työhön perustuvilla ratkaisuilla. Kiitos Kuopion kaupungille rohkeudesta kokeilla ja hyödyntää uutta tutkimusta ja teknologiaa”, kommentoi Marko Kesti.