Tiedote opiskelijoille, huoltajille ja opettajille.

Kuopion lukiot siirtyvät etäopetukseen maanantaista 1.3.2021 alkaen eli viikkoa ennen talvilomaa. Etäopetus jatkuu viikot 9, 11, ja 12. Tällä toimenpiteellä suojataan koronatartunnoilta tulevaa ylioppilastutkintokokelaita ja tutkintoa toteuttavaa henkilöstöä. Ylioppilaskirjoituksiin osallistuville kokelaille suositellaan omaehtoista karanteenia koko ylioppilaskirjoitusten ajalle 1.-31.3.2021. Ensimmäisen ja toisen vuosikurssin opiskelijat voivat saapua lähiopetukseen tilanteen salliessa jo viikolla 12 eli maanantaina 22.3.2021. Lukioissa on voimassa vahva maskisuositus.

Erityisesti ylioppilaskirjoituksiin osallistuvien tulee ilmoittaa mahdollisista karanteenista tai oireista ajoissa rehtorille tai apulaisrehtoreille. Ylioppilaskirjoituksiin liittyvistä järjestelyistä Kuopiossa ilmoitetaan lähempänä kirjoitusajankohtaa. Ylioppilastutkintolautakunnan ajantasaiset ohjeet kaikille kokelaille löytyvät YTL:n verkkosivuilta: ylioppilastutkinto.fi/koronavirukseen-varautuminen.

Yleistä koronasta

Koronavirustartuntojen, kuten yleensäkin hengitystieinfektioiden, ehkäisyssä tärkeää on huolehtia käsi- ja yskimishygieniasta. Erityisesti ruokailuun mennessä jokaisen on syytä pestä kädet luokissa ja käytävillä sijaitsevissa pesupisteissä.

Kuopiossa on voimassa maskisuositus lukioissa. Vähävaraiset lukiolaiset voivat edelleen hakea maskeja kaupungin jakelupisteistä. Katso tästä kasvomaskin käyttöohjeita.

Mikäli olet matkustellut, seuraa erityisen tarkasti mahdollisia koronan oireita. Suosittelemme, että sovit kurssiesi opettajien kanssa etäopiskelun tavoista jo etukäteen mahdollisen karanteenin takia. Ota yhteyttä terveydenhuoltoon Kuopion kaupungin antamien ohjeiden mukaisesti, jos edellä mainittuja oireita ilmenee: kuopio.fi/koronatestaus-kuopiossa.

Seuraa THL:n sivuilla olevia ohjeita osoitteessa: thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19.

Toivotamme terveyttä ja hyvää mieltä!

Kuopion lukioiden johtotiimi
Lukio-opetuspäällikkö