Onneksi satuin tarttumaan vuoden 2018 ensimmäiseen Aku Ankkaan. Sen johtosarjana oli itselleni ennestään tuntematon Carl Barksin klassikkotarina, pullollaan perinteisiä filosofisia aiheita. Editoin yhteiskuntafilosofian kursseille sarjasta lainattavat paperiläpyskät ja tein kurssin Teams-sivulle sarjakuvaan kommentaarin. Tänä talvena käytin sarjakuvaa Abitti-koetehtävän aineistona.

Palasin työstämään kommentaaria nyt oppimateriaalihankkeessa. Filosofinen aikakauslehti niin & näin otti materiaalikokonaisuuteni Ankkojen kanssa kansalaisyhteiskunnasta luonnontilaan ja takaisin julkaistavakseen uusimman numeron verkkoekstranaan. Aku Ankan päätoimittaja Aki Hyyppä taas lupasi Barksin sarjan ”Roope-setä joutuu maksamaan vanhan velan” vapaaseen käyttöön lehden verkkoarkistosta. Ilman mahdollisuutta käyttää sarjakuvaa oma materiaalini toimisi tietenkin hyvin vajavaisesti.

Samassa yhteydessä niin & näin julkaisi myös tämän hyödyllisen koosteen: Valikoima niin & näin -lehden tekstejä filosofianopetukseen.  Vierestä löytyvät myös YTL:n filosofian sensoreiden katsaus filosofian kokeiseen ja kahden kokelaan esseet.

Niko Noponen, Kuopion taidelukio Lumit