Opettajan työkokonaisuus ja tehtävät

Mistä työ koostuu

Opet­ta­jan työ­hön kuu­luu pal­jon muu­ta­kin kuin oppi­tun­tien pi­tä­mi­nen. Op­pi­las­työ­päi­vien li­säk­si tois­tai­sek­si pal­ve­luk­ses­sa ole­val­la sekä mää­rä­ai­kai­sel­la vä­hin­tään luku­vuo­den työ­a­jak­si ote­tul­la vi­ran­hal­ti­jal­la on vel­vol­li­suus osal­lis­tua kol­meen ns. veso-päi­vään (opet­ta­ja­työ­päi­vät) luku­vuo­den ai­ka­na.

PE­RUS­O­PE­TUK­SES­SA yh­teis­suun­nit­te­lu­työ­ajan koko­nais­mää­rä luku­vuo­den ai­ka­na on enin­tään 120 tun­tia. Yh­teis­suun­nit­te­lu­työ­ajan vuo­tui­nen suun­nit­te­lu ei voi li­sä­tä luku­vuo­den opet­ta­ja­työ­päi­vien mää­rää ja yh­teis­suun­nit­te­lu­ajan käyt­töä suun­ni­tel­ta­es­sa tu­lee huo­mi­oi­da, että työ­aika riit­tää suun­ni­tel­luil­le teh­tä­vil­le. Yh­teis­suun­nit­te­lu­ajan käyt­töä suun­ni­tel­ta­es­sa tu­lee huo­mi­oi­da, että sitä käy­te­tään mah­dol­li­suuk­sien mu­kaan ta­sai­ses­ti koko luku­vuo­den työ­ai­ka­na.

LU­KI­OS­SA ai­neen­o­pet­ta­jan työ­ai­kaan kuu­luu osal­lis­tu­mi­nen yh­teis­suun­nit­te­luun, opet­ta­jan­ko­kouk­siin, aine­ryh­mä­ko­kouk­siin ja neu­vot­te­lui­hin. Yh­teis­suun­nit­te­lu­työ­ajan koko­nais­mää­rä luku­vuo­den ai­ka­na on enin­tään 101 tun­tia, ai­kuis­lu­ki­os­sa enin­tään 89 tun­tia. Yh­teis­suun­nit­te­lu­työ­a­jal­la ei li­sä­tä luku­vuo­den opet­ta­ja­työ­päi­vien mää­rää.

Lue YS-ajas­ta tar­kem­min lu­vus­ta Yh­teis­suun­nit­te­lu­aika.

Opettajan tehtävät
Tehtävien määräytyminen
Opettajan virkaan kuuluvia tehtäviä
Oppituntien ulkopuolella tehtävä työ
OPET­TA­JAN JA REH­TO­RIN TIE­TO­PA­KET­TI2021 - 202214.8.2019