LUKIOON HAKEMINEN

Yhteishaku 2022

Yhteishaku

Ensi ke­vää­nä pe­rus­o­pe­tuk­sen jäl­kei­siin kou­lu­tuk­siin ha­e­taan uu­des­sa yh­teis­haus­sa. Haku­aika on 22.2.-22.3.2022. Haku jär­jes­te­tään uu­des­sa Opin­to­po­lus­sa. Lue li­sää uu­des­ta yh­teis­haus­ta ja va­lin­ta­pe­rus­teis­ta.

Haku­aika ja tar­kem­mat oheet ha­kuu löy­ty­vät suo­raan opin­to­po­lus­ta täs­tä osoit­tees­ta.

Täy­tä Kuo­pi­on lu­ki­oi­den eri­kois­lin­joil­le ha­kies­sa­si lu­ki­on eril­li­nen haku­lo­ma­ke, jos sel­lai­nen vaa­di­taan. Lisä­tie­toa löy­dät jo­kai­sen lu­ki­on eri­kois­lin­jois­ta hei­dän verk­ko­sivuil­taan. Kuo­pi­on lu­ki­oi­hin ovat yh­teis­haus­sa haku­kel­poi­sia kaik­ki ne opis­ke­li­jat, joi­den luku­ai­nei­den kes­ki­arvo on vä­hin­tään 7,0. Ope­tus­hal­li­tus on jul­kais­sut hy­vän huol­ta­ja­tie­dot­teen, jos­ta löy­tyy päh­ki­nän­kuo­res­sa yh­teis­ha­kuun liit­ty­vät pe­rus­a­si­at. La­taa tie­do­te täs­tä lin­kis­tä ja al­la­o­le­vas­ta ku­vak­kees­ta.

Pääsykokeet

Pää­sy­ko­keet jär­jes­te­tään alla ole­van aika­tau­lun mu­kaan ja nii­hin kut­su­taan erik­seen. Täl­lä het­kel­lä ei var­muut­ta voi­daan­ko pää­sy­ko­keet pi­tää.

Yhteishaun tulokset ja opiskelupaikan vastaanottaminen

Opis­ke­lu­pai­kan voi vas­taan­ot­taa käyt­tä­mäl­lä Opin­to­po­lun vah­vis­tus­pal­ve­lua. Wil­ma­tun­nus ak­ti­voi­daan kun uusi yk­kö­nen ot­taa lu­ki­o­pai­kan vas­taan Opin­to­po­lus­sa ja oppi­lai­tok­sen Wil­mas­sa täy­te­tään pe­rus­tie­to­lo­ma­ke. Var­mis­ta si­sään­oton­oh­jeet oman lu­ki­o­si net­ti­sivuilta. Var­mis­ta onko si­nun käy­tä­vä lu­ki­ol­la fyy­si­ses­ti, jot­ta ensi luku­vuo­den luku­jär­jes­tys ja opis­ke­lu­jen aloit­ta­mi­seen liit­ty­vät asi­at ovat kun­nos­sa.

Mitä jos jäin ilman opiskelupaikkaa?

Jos jäit yh­teis­haus­sa il­man opis­ke­lu­paik­kaa, ole vä­lit­tö­mäs­ti tie­don saa­tu­a­si yh­tey­des­sä pe­rus­kou­lu­si opin­to-oh­jaa­jaan.

Työjärjestyksen tekeminen

Osal­le uu­sis­ta lu­ki­o­lai­sis­ta luku­jär­jes­tyk­set on teh­ty val­miik­si ja osa te­kee nii­tä lu­ki­on osoit­ta­ma­na ajan­koh­ta­na. Luku­vuo­den 2022–2023 luku­jär­jes­tyk­siä teh­dään 20.–22.6.2022 vä­li­se­nä ai­ka­na. Tar­kis­ta päi­vä ja kel­lon­aika oman lu­ki­o­si net­ti­sivuilta.

Koulu alkaa

Kou­lu al­kaa tors­tai­na 11.8.2022. Kou­lu­koh­tai­nen aika­tau­lu on kun­kin lu­ki­on net­ti­si­vuil­la.

Tietoja Kuopion lukioista 2021 nettisivuilla.
Lu­kio-opasLuku­vuo­si 2022-202323.11.2020