8.8 Jatko-opinnot: Lähteet ja lisätietoa

Koulutusjärjestelmä ja ammattialat

Am­mat­ti­kor­ke­a­kou­luun- si­vus­to, Am­mat­ti­kor­ke­a­kou­lut. Opis­ke­li­ja­va­lin­ta­uu­dis­tus, si­säl­tää am­mat­ti­kor­ke­a­kou­lun alat. Ver­kos­sa: https://www.am­mat­ti­kor­ke­a­kou­luun.fi/opis­ke­li­ja­va­lin­ta­uu­dis­tus/ (lu­et­tu 15.7.2020)

Am­mat­ti­o­saa­ja- leh­ti 2019-2020. Ver­kos­sa si­vus­ton kaut­ta: https://skills­fin­land.fi/ajan­koh­tais­ta/jul­kai­sut­ma­te­ri­aa­li­pank­ki/to­pic/356/veto­voi­ma?fbclid=IwAR0yjPmk­jOIT0nlMgpldBY1JhVrZlsgYf­go_nOB­GO-YVadPth4h7ioZ-7HI (si­säl­tää vi­ral­li­set elo­kuus­sa 2020 voi­maan tu­le­vat am­mat­ti­tut­kin­to­jen am­mat­ti­alat), (lu­et­tu 15.7.2020)

Me­di­a­talo Opis­ke­lu­paik­ka oy. Am­mat­ti­alat. Ver­kos­sa: https://www.opis­ke­lu­paik­ka.fi/Tyo­paik­ka-har­joit­te­lu/Am­mat­ti­alat (lu­et­tu 15.7.2020)

Ope­tus­hal­li­tus, Opin­to­pol­ku. Mitä AMK:ssa voi opis­kel­la? Ver­kos­sa: https://opin­to­pol­ku.fi/wp/am­mat­ti­kor­ke­a­kou­lu/mita-amks­sa-voi-opis­kel­la/ (lu­et­tu 15.7.2020)

Ope­tus­hal­li­tus. Va­paa si­vis­tys­työ. Ver­kos­sa: https://www.oph.fi/fi/kou­lu­tus-ja-tut­kin­not/va­paa-si­vis­tys­tyo (lu­et­tu 15.7.2020)

Ope­tus- ja kult­tuu­ri­mi­nis­te­riö. Suo­men kou­lu­tus­jär­jes­tel­mä. Ver­kos­sa: https://mi­ne­du.fi/kou­lu­tus­jar­jes­tel­ma#pe­rus­o­pe­tus (lu­et­tu 15.7.2020)

Ammatinvalinta ja jatkokoulutus

(Verk­ko­si­vut si­vus­ton ni­men mu­kai­ses­ti)

Am­mat­ti­ba­ro­met­ri-jär­jes­tel­mä, Työ- ja elin­kei­no­mi­nis­te­riö, ELY-kes­kus, TE-pal­ve­lut. Ver­kos­sa: https://www.am­mat­ti­ba­ro­met­ri.fi/ (lu­et­tu 14.7.2020)

Am­mat­ti­kor­ke­a­kou­luun – verk­ko­si­vus­to, Am­mat­ti­kor­ke­a­kou­lut. Si­vus­tol­le on koot­tu tie­toa am­mat­ti­kor­ke­a­kou­lu­o­pin­to­jen si­säl­löis­tä ja ha­ke­mi­ses­ta. Si­vus­tol­la on koot­tu­na kaik­ki am­mat­ti­kor­ke­a­kou­lut, jo­ten sitä kaut­ta pää­see tu­tus­tu­maan tar­kem­min myös ha­lu­a­maan­sa am­mat­ti­kor­ke­a­kou­luun. Ver­kos­sa: https://www.am­mat­ti­kor­ke­a­kou­luun.fi/ (lu­et­tu 14.7.2020)

Am­mat­ti­net­ti-verk­ko­pal­ve­lu, Työ- ja elin­kei­no­hal­lin­to. Verk­ko­pal­ve­lu si­säl­tää tie­toa am­ma­teis­ta ja alois­ta sekä myös mm. ura­ta­ri­noi­ta. Verk­ko­pal­ve­lu siir­tyy syk­syl­lä 2020 Työ­mark­ki­na­to­ril­le. Ver­kos­sa: http://www.am­mat­ti­net­ti.fi/ (lu­et­tu 14.7.2020)

Am­ma­tin­va­lin­ta – verk­ko­si­vus­to, Ope­tus­hal­li­tuk­sen ra­hoit­ta­ma ja In­va­li­di­lii­ton Jär­ven­pään kou­lu­tus­kes­kuk­sen koor­di­noi­ma MOVE-han­ke (Mo­ni­nais­ta oh­jaus­ta ver­kos­sa). Verk­ko­si­vus­to on tar­koi­tet­tu eri­tyi­ses­ti pe­rus­kou­lun ylä­luo­kil­le ja val­men­ta­vil­le kou­lu­tuk­sil­le am­ma­tin­va­lin­nan tu­ek­si. Verk­ko­si­vus­to si­säl­tää tie­tout­ta am­ma­tin­va­lin­nas­sa ja muun mu­as­sa itse­tun­te­muk­sen mer­ki­tyk­ses­tä sekä am­mat­tien ter­veys­vaa­ti­muk­sis­ta. Verk­ko­si­vus­tol­la on oma osi­on­sa nuo­ril­le ja oh­jaa­jil­le. Si­vus­to si­säl­tää teh­tä­viä. Ver­kos­sa: http://am­ma­tin­va­lin­ta.fi/ (14.7.2020)

Kun kou­lu lop­puu – verk­ko­si­vus­to, Ta­lous ja nuo­ret TAT. Si­vus­to si­säl­tää mo­nen­lais­ta tie­tout­ta kou­lu­tuk­sis­ta ja työ­e­lä­mäs­tä am­ma­tin­va­lin­nan tu­ek­si. Ver­kos­sa: https://www.kun­kou­lu­lop­puu.fi/ (14.7.2020)

Noo­di.me – ko­keel­li­nen työ­kalu, jol­la voi tut­kia tu­le­vai­suut­ta (ver­kos­sa), me-sää­tiö. Työ­ka­lus­sa voi va­li­ta jon­kin am­ma­tin ja tut­kia sitä tar­kem­min (omi­nai­suu­det, tu­le­vai­suus, tu­lot jne.) tai teh­dä omiin kiin­nos­tuk­sen koh­tei­siin ym. poh­jai­tu­van noo­di-avai­men ja kat­soa mit­kä am­ma­tit so­vel­tu­vat sen kans­sa yh­teen. Ver­kos­sa: https://noo­di.me/ (lu­et­tu 14.7.2020)

Opin­to­pol­ku-por­taa­li, Ope­tus­hal­li­tus. Por­taa­lia käy­te­tään ha­kies­sa kou­lu­tuk­siin.  Por­taa­li si­säl­tää tie­toa eri alois­ta, tut­kin­nois­ta, opin­nois­ta, va­lin­ta­pe­rus­teis­ta sekä myös mm. opis­ke­li­joi­den vi­de­oi­ta ja ta­ri­noi­ta). Ver­kos­sa: https://opin­to­pol­ku.fi/wp/fi/ (lu­et­tu 14.7.2020)

Töis­sä.fi -verk­ko­si­vus­to, Kor­ke­a­kou­lut. Si­vus­to si­säl­tää tie­tout­ta eri kou­lu­tus­a­loil­ta val­mis­tu­nei­den töi­hin si­joit­tu­mi­ses­ta. Si­vus­ton avul­la voi tut­kia myös eri­lai­sia opin­to­pol­ku­ja ja lu­kea ura­ta­ri­noi­ta. Ver­kos­sa: https://tois­sa.fi/ (lu­et­tu 14.7.2020)

Välivuosi

Glad Lau­ra, Ura­suun­nit­te­lu, Duu­ni­tori. Jäit­kö il­man opis­ke­lu­paik­kaa? Täss­sä hy­viä, hyö­dyl­li­siä ja haus­ko­ja vaih­to­eh­to­ja väli­vuo­del­le. 27.6.2019 Ver­kos­sa: https://duu­ni­tori.fi/tyo­e­la­ma/va­li­vuo­si-vaih­to­eh­dot (lu­et­tu 15.7.2020)

Stu­den­tum. Väli­vuo­si. 29.8.2018. Ver­kos­sa: https://www.stu­den­tum.fi/tie­toa-ha­ki­jal­le/va­li­vuo­si-14059 (lu­et­tu 15.7.2020)

Ulkomaille

Ope­tus­hal­li­tus. Maa­il­mal­le.net – si­vus­to. Ver­kos­sa: www.maa­il­mal­le.net  (lu­et­tu 15.7.2020)

Kuvien lähteet

Kou­lu­tus­jär­jes­tel­mä – kuva: https://com­mons.wi­ki­me­dia.org/wiki/File:Suo­men_kou­lu­tus­jar­jes­tel­ma.jpg?use­lang=fi (lu­et­tu 7.7.2020, Kuva ei yli­tä teos­kyn­nys­tä, jo­ten sil­lä ei ole te­ki­jän­suo­jaa)

Väli­vuo­si – kaa­vio: Anu Jyl­hä­sal­mi läh­de­ma­te­ri­aa­lin poh­jal­ta.

Muut ku­vat: Pi­xa­bay. Ver­kos­sa: https://pi­xa­bay.com/fi/ Kaik­ki si­säl­tö on Cre­a­ti­ve Com­mon­sin CC0-li­sens­sil­lä.

Suun­ta­vii­vo­jaOP01 Minä opis­ke­li­ja­na 15.3.2017