8.7 Jatko-opinnot: Tehtäviä

  1. Mikä mi­nus­ta tu­lee iso­na? Lis­taa kaik­ki toi­ve­am­mat­ti­si lap­suu­des­ta­si läh­tien. Onko jot­kut niis­tä yhä si­nua kiin­nos­ta­via am­mat­ti­vaih­to­eh­to­ja? Mikä te­ke­vät niis­tä kiin­nos­ta­via? Li­säk­si voit poh­tia onko van­hem­pa­si, ys­tä­vä­si tai joku muu eh­dot­ta­nut jos­kus si­nul­le so­pi­vaa am­mat­tia.
  1. Unel­ma-am­mat­ti. Mil­lai­sia asi­oi­ta toi­vot tu­le­vai­suu­den am­ma­til­ta­si ja työn­ku­val­ta­si? Voit miet­tiä esi­mer­kik­si ha­lu­at­ko opin­to­jen ja työn ole­van te­o­reet­tis­ta vai käy­tän­nön­lä­heis­tä, ha­lu­at­ko työs­ken­nel­lä yk­sin vai yh­des­sä tois­ten kans­sa, onko työ­a­jal­la ja sen sään­nöl­li­syy­del­lä mer­ki­tys­tä si­nul­le, entä pal­kal­la tai ase­mal­la.
  1. Tee am­ma­tin­va­lin­ta­tes­tit (avo-am­ma­tin­va­lin­ta­oh­jel­ma ja toi­nen seu­raa­vis­ta Duu­ni­to­rin am­ma­tin­va­lin­ta­tes­ti tai Stu­den­tu­min am­ma­tin­va­lin­ta­tes­ti). Poh­di tes­tien tu­lok­sia teh­tä­vis­sä 1 ja 2 poh­dit­tui­hin am­mat­tei­hin ja toi­vei­siin työ­e­lä­mäs­tä. Huo­mi­oi, että am­ma­tin­va­lin­ta­tes­tit ei­vät si­säl­lä kaik­kia am­mat­te­ja.
  1. Aloi­hin tu­tus­tu­mi­nen. Etsi kah­des­ta it­se­ä­si kiin­nos­ta­vas­ta alas­ta lisä­tie­toa. Li­säk­si etsi tie­toa ky­sei­sen alan tu­le­vai­suu­den nä­ky­mis­tä, vaa­ti­muk­sis­ta. Tut­ki myös Opin­to­pol­ku-por­taa­lis­ta, mil­lai­nen haku­me­ne­tel­mä on ky­seis­tä alaa opis­ke­le­maan ha­et­ta­es­sa.
Suun­ta­vii­vo­jaOP01 Minä opis­ke­li­ja­na 15.3.2017