7.4 Reaalikoe

Reaalikoepäivät

Re­aa­li­ai­nei­den kir­joi­tus­päi­viä on kak­si jo­kai­sel­la kir­joi­tus­ker­ral­la. Osa re­aa­li­ai­neis­ta kir­joi­te­taan siis sa­ma­na päi­vä­nä. Tämä on tär­keä ot­taa huo­mi­oon laa­ties­sa omaa yli­op­pi­las­kir­joi­tus­suun­ni­tel­maa.

Sa­mas­sa sa­rak­kees­sa (re­aa­li A tai re­aa­li B) ole­vat ai­neet kir­joi­te­taan sa­ma­na päi­vä­nä, jo­ten kah­teen sa­mas­sa sa­rak­kees­sa ole­vaan kir­joi­tus­ai­nee­seen ei voi osal­lis­tua sa­mal­la kir­joi­tus­ker­ral­la. Sa­mal­la kir­joi­tus­ker­ral­la ei voi siis osal­lis­tua esi­mer­kik­si us­kon­non ja ter­veys­tie­don kir­joi­tuk­siin (re­aa­li A), mut­ta voi osal­lis­tua us­kon­non (re­aa­li A) ja psy­ko­lo­gi­an (re­aa­li B) kir­joi­tuk­siin.

Reaaliaineen esseetehtävän ohjeistus

Ohes­sa on koot­tu eri­tyi­ses­ti re­aa­li­ai­neen teh­tä­viin vas­taa­mi­seen vink­ke­jä. Usei­ta näis­tä voi hyö­dyn­tää myös muis­sa oppi­ai­neis­sa. Teh­tä­vän­an­non nou­dat­ta­mi­nen, hyvä suun­nit­te­lu, sel­keä vas­taus sekä ai­neis­ton käyt­tä­mi­nen ovat kaik­kiin oppi­ai­nei­siin so­pi­via vink­ke­jä.

Suun­ta­vii­vo­jaOP01 Minä opis­ke­li­ja­na 15.3.2017