Verkkovälitteinen (etä-) opetus peruskoulussa

Tulevaisuuden mahdollisuus

Tietoverkkovälitteisen opetuksen toteuttaminen käytännössä

Oppi­tun­tien tal­len­ta­mi­nen aut­taa lu­ki­o­lai­sia eri elä­män­ti­lan­teis­sa.

Ope­tus­suun­ni­tel­man mu­kai­nen ope­tus edel­lyt­tää opet­ta­jan ja op­pi­lai­den vä­lis­tä vuo­ro­vai­ku­tus­ta sekä op­pi­lai­den hen­ki­lö­koh­tais­ten val­miuk­sien seu­ran­taa ja huo­mi­oon ot­ta­mis­ta. Myös op­pi­lai­den hen­ki­lö­koh­tai­sia op­pi­mis­suun­ni­tel­mia (HOPS) ja hen­ki­lö­koh­tai­sia ope­tuk­sen jär­jes­tä­mis­tä kos­ke­via suun­ni­tel­mia (HOJKS) on to­teu­tet­ta­va myös tie­to­verk­ko­vä­lit­tei­ses­sä ope­tuk­ses­sa.

Opet­ta­jan teh­tä­vään kuu­lu­va op­pi­lai­den ar­vi­oin­ti edel­lyt­tää mää­rä­a­join opet­ta­jan läs­nä­oloa ja käy­tän­nön mah­dol­li­suut­ta seu­ra­ta op­pi­lai­den työs­ken­te­lyä ja edis­ty­mis­tä.

Käy­tän­nös­sä edel­lä mai­ni­tut sei­kat edel­lyt­tä­vät ope­tuk­sen lä­het­tä­mis­tä vuo­ron pe­rään eri kou­luil­ta, jol­loin opet­ta­jal­la on sään­nöl­li­nen mah­dol­li­suus olla suo­raan vuo­ro­vai­ku­tuk­ses­sa op­pi­lai­den kans­sa.

Op­pi­lai­den tur­val­li­suu­des­ta huo­leh­ti­mi­nen

Op­pi­lai­den oh­jauk­ses­ta ja val­von­nas­ta on huo­leh­dit­ta­va sa­moin ku­ten muus­sa­kin ope­tuk­ses­sa. Op­pi­las­ryh­män val­von­nas­ta ja oh­jauk­ses­ta vas­taa siis joku mää­räyk­sen saa­neis­ta läs­nä ole­vis­ta opet­ta­jis­ta.

Kuopion ohjeistus – verkkovälitteinen opetus peruskoussa
OPET­TA­JAN JA REH­TO­RIN TIE­TO­PA­KET­TI2021 - 202214.8.2019