KAHDEN TUTKINNON OPINNOT KUOPIOSSA

Mahdollisuuksien Kuopio

KAHDEN TUTKINNON OPINNOT KUOPIOSSA

Ammattilukio – eli kaksoistutkinnon suorittaminen Savon ammattiopistossa ja Kuopion aikuislukiossa

Kak­sois­tut­kin­nos­sa opis­kel­laan sa­man­ai­kai­ses­ti am­ma­til­li­sen pe­rus­tut­kin­non opin­to­ja sekä lu­kio-opin­to­ja. Ta­voit­tee­na on am­ma­til­li­sen pe­rus­tut­kin­non suo­rit­ta­mi­sen li­säk­si kir­joit­taa myös yli­op­pi­laak­si lu­ki­os­ta. Kak­sois­tut­kin­nos­sa osa yh­tei­sis­tä tut­kin­non osis­ta ja am­ma­til­li­sis­ta va­lin­nai­sis­ta tut­kin­non osis­ta opis­kel­laan lu­kio-opin­toi­na. Lu­kio-opin­not si­säl­ly­te­tään osak­si am­ma­til­lis­ta tut­kin­toa. Kak­sois­tut­kin­non suo­rit­ta­mal­la saat pa­rem­mat val­miu­det työ­e­lä­mään sekä pa­ran­nat jat­ko-opin­to­mah­dol­li­suuk­si­a­si am­mat­ti­kor­ke­a­kou­luis­sa tai yli­o­pis­tois­sa.

Lu­kio-opin­not to­teu­te­taan am­ma­til­li­sen kou­lu­tuk­sen jak­so­tuk­sen mu­kai­ses­ti. Lu­ki­o­jak­so­ja on en­sim­mäi­se­nä ja toi­se­na vuon­na kol­me jak­soa. Kol­man­te­na vuon­na jak­so­ja on kak­si. Lu­ki­o­jak­sot ovat pää­a­si­as­sa sa­maan ai­kaan, kun am­ma­til­li­sis­sa opin­nois­sa opis­kel­laan YTO-ai­nei­ta. Jak­so­jen ajan­koh­ta suun­ni­tel­laan opis­ke­li­jan hen­ki­lö­koh­tai­sen osaa­mi­sen ke­hit­tä­mis­suun­ni­tel­man mu­kai­ses­ti.

Kuo­pi­os­sa opin­not kes­kit­ty­vät Savi­lah­den kam­puk­sel­le syk­sys­tä 2022 läh­tien. Myös Toi­va­las­sa opis­ke­le­vat kak­sois­tut­kin­non suo­rit­ta­jat te­ke­vät lu­kio-opin­ton­sa Savi­lah­den kam­puk­sel­la. Lu­ki­on opin­not ra­ken­ne­taan si­ten, että ne an­ta­vat val­miu­det yli­op­pi­las­tut­kin­toon osal­lis­tu­mi­seen ja sa­mal­la tu­ke­vat am­ma­til­lis­ta tut­kin­toa.

Opin­to­jen ete­ne­mi­sen tu­ke­mi­sek­si opis­ke­li­joil­le on suun­ni­tel­tu kol­mi­vuo­ti­sia val­mii­ta vaih­to­eh­toi­sia lu­kio-opin­to­jen pol­ku­ja: Esi­mer­kik­si säh­kö­alan opis­ke­li­ja voi ha­lu­tes­saan va­li­ta pit­kää ma­te­ma­tiik­kaa ja fy­siik­kaa, ra­vin­to­la- ja ca­te­ring­ala sekä mat­kai­lu­alan opis­ke­li­ja vie­rai­ta kie­liä jne.

Opis­ke­li­jan oh­jauk­ses­sa on mu­ka­na kah­den tut­kin­non opis­ke­li­jois­ta vas­taa­va opin­to-oh­jaa­ja, alan opin­to-oh­jaa­ja ja tu­tor­o­pet­ta­ja. Oh­jaa­jat seu­raa­vat opin­to­jen ete­ne­mis­tä sekä aut­ta­vat opis­ke­li­jaa opin­nois­sa, opin­to­jen va­lin­nois­sa ja jat­ko-opin­toi­hin ha­keu­tu­mi­ses­sa.

Hae yh­teis­haus­sa ensi­si­jai­ses­ti am­ma­til­li­seen pe­rus­tut­kin­toon ja va­lit­se lo­mak­kees­ta, että olet kiin­nos­tu­nut suo­rit­ta­maan myös lu­kio-opin­to­ja. Voit ha­kea opis­ke­le­maan kak­sois­tut­kin­toa kai­kis­sa am­ma­til­li­sis­sa lu­kuun ot­ta­mat­ta len­to­kone­alan pe­rus­tut­kin­toa. Luku­ai­nei­den kes­ki­arvo­raja on 7.

Yh­teis­haku teh­dään osoit­tees­sa www.opin­to­pol­ku.fi.

Opin­to­po­lun haku­lo­mak­kees­sa ky­sy­tään kiin­nos­tus­ta suo­rit­taa lu­kio-opin­to­ja am­ma­til­lis­ten opin­to­jen ohel­la. Mi­kä­li ha­ki­ja tu­lee va­li­tuk­si alal­le, opis­ke­lu­pai­kan vas­taan­otto­il­moi­tuk­ses­sa pyy­de­tään si­to­va il­moit­tau­tu­mi­nen lu­kio-opin­toi­hin.

Lisä­tie­toa ha­ki­jal­le löy­tyy myös tääl­tä www.sak­ky.fi/kak­sois­tut­kin­to

Ingmanedu kulttuurialan ammattiopisto, Toivala

Kai­kis­sa pe­rus­tut­kin­nois­sa on mah­dol­lis­ta suo­rit­taa yli­op­pi­las­tut­kin­to. Opis­ke­li­jat va­li­taan ha­ke­muk­ses­ta lu­kio-opin­toi­hin en­sim­mäi­sen luku­vuo­den ke­vääl­lä. Yh­teis­työ­lu­ki­oi­na toi­mi­vat mm. Kuo­pi­on ai­kuis­lu­kio, Sii­lin­jär­ven lu­kio ja opis­ke­li­joi­den koti­paik­ka­kun­nan lu­ki­ot. Lu­kio-opin­not suun­ni­tel­laan hen­ki­lö­koh­tai­sen opin­to­suun­ni­tel­man kaut­ta.

Kuopion konservatorio

Mu­siik­ki­alan pe­rus­tut­kin­non yh­tey­des­sä on mah­dol­lis­ta suo­rit­taa myös lu­kio-opin­not ja yli­op­pi­las­tut­kin­to. Jous­ta­vat ope­tus­jär­jes­te­lyt ja yk­si­löl­li­set opin­to­po­lut mah­dol­lis­ta­vat kak­sois­tut­kin­non suo­rit­ta­mi­sen yh­teis­työs­sä Kuo­pi­on ai­kuis­lu­ki­on ja mui­den lu­ki­oi­den kans­sa. Mi­kä­li mu­siik­ki- ja lu­kio-opin­to­jen yh­dis­tä­mi­nen tun­tuu omal­ta vaih­to­eh­dol­ta, kan­nat­taa jo haku­vai­hees­sa olla yh­tey­des­sä kon­ser­va­to­ri­on opin­to-oh­jaa­jaan. Mu­siik­ki­alan am­ma­til­li­siin opin­toi­hin opis­ke­li­jat va­li­taan va­lin­ta­ko­kei­den pe­rus­teel­la.

Palvelualan opisto, Kuopio

Kai­kis­sa pe­rus­tut­kin­nois­sa on mah­dol­lis­ta suo­rit­taa myös lu­kio-opin­not ja yli­op­pi­las­tut­kin­to. Kah­den tut­kin­non opin­not to­teu­te­taan jous­ta­vas­ti yk­si­löl­li­sin opin­to­po­luin, opin­not suun­ni­tel­laan opin­to­jen alus­sa hen­ki­lö­koh­tai­seen osaa­mi­sen ke­hit­tä­mi­sen suun­ni­tel­maan (HOKS). Yh­teis­työ­lu­ki­oi­na toi­mi­vat mm. Kuo­pi­on ai­kuis­lu­kio tai opis­ke­li­joi­den koti­paik­ka­kun­nan lu­ki­ot.

Lu­kio-opasLuku­vuo­si 2022-202323.11.2020