KUOPION KLASSILLINEN LUKIO

Moderni - Viihtyisä - Osaava


Kuo­pi­on klas­sil­li­nen lu­kio eli Klas­sik­ka on ke­hi­tyk­sen kär­jes­sä kul­ke­va lu­kio.  Oppi­tun­ti­tal­len­teet ja ope­tus­vi­de­ot ovat op­pi­mi­sen tu­ke­na eri­tyi­ses­ti ma­te­maat­ti­sis­sa ai­neis­sa. Ope­tuk­ses­sa hyö­dyn­ne­tään muu­ten­kin uut­ta tek­no­lo­gi­aa, ja opis­ke­li­jat voi­vat käyt­tää esim. vr-la­se­ja oppi­tun­tien ulko­puo­lel­la­kin.

Klas­si­kas­sa ko­ros­te­taan opis­ke­li­jan vah­vuuk­sia, mo­ti­vaa­ti­o­ta ja va­lin­nan­va­paut­ta. Opis­ke­li­jal­la on en­sim­mäi­ses­tä opin­to­vuo­des­ta al­ka­en mah­dol­li­suus ra­ken­taa omaa luku­jär­jes­tys­tään. Toi­se­na opin­to­vuo­te­na teh­tä­vän RSMP-mo­ti­vaa­ti­o­pro­fii­lin avul­la voi löy­tää omat vah­vuu­ten­sa ja opin­to-oh­jaa­jien kans­sa ha­kea oman tu­le­vai­suu­ten­sa suun­taa. Osaa­van ja mo­ti­voi­tu­neen opet­ta­ja­kun­nan li­säk­si tu­to­rit ovat apu­na opin­to­jen suun­nit­te­lus­sa sekä kou­lun ar­keen liit­ty­vis­sä asi­ois­sa.

Moni­puo­li­nen opin­to­tar­jon­ta ta­kaa mah­dol­li­suu­den ra­ken­taa omiin tu­le­vai­suu­den suun­ni­tel­miin ja jak­sa­mi­seen so­pi­van yh­dis­tel­män. Ope­tuk­ses­sa käy­te­tään moni­puo­li­sia ope­tus­me­ne­tel­miä: voit op­pia bi­o­lo­gi­aa pako­huo­ne­pe­lien avul­la tai opis­kel­la eng­lan­tia walk and talk -me­ne­tel­mäl­lä. Tii­mi­jak­sos­sa esiin­ty­mis- ja vuo­ro­vai­ku­tus­tai­dot vah­vis­tu­vat toi­min­nal­li­ses­sa ja tur­val­li­ses­sa ilma­pii­ris­sä.

Klas­si­kas­sa saat muu­ten­kin to­teut­taa it­se­ä­si: voit lau­laa kuo­ros­sa tai lau­lu­yh­ty­ees­sä, soit­taa bän­dis­sä sekä osal­lis­tua kou­lun leh­den tai tek­niik­ka­ryh­män toi­min­taan. Osal­lis­tu kes­tä­vän tu­le­vai­suu­den ra­ken­ta­mi­seen keke-ker­hos­sa tai te­ke­mäl­lä Ak­tii­vi­sen kan­sa­lai­sen pas­si. Voit myös läh­teä mu­kaan opis­ke­li­ja­kun­nan hal­li­tuk­seen. Opis­ke­li­ja­kun­ta jär­jes­tää vuo­den ai­ka­na mo­nia ta­pah­tu­mia koko kou­lu­yh­tei­sön ilok­si.

Klas­si­kan ak­tii­vi­sen kor­ke­a­kou­lu- ja työ­e­lä­mä­yh­teis­työn kaut­ta saat kos­ke­tuk­sen tu­le­vai­suu­teen. Kou­lum­me on mu­ka­na myös mo­nis­sa kan­sain­vä­li­sis­sä hank­keis­sa. Klas­si­kas­sa tar­jo­taan mo­nia mah­dol­li­suuk­sia ja tu­e­taan opis­ke­li­jan omaan ak­tii­vi­suut­ta.

Ti­la­vas­sa au­las­sa ja kir­jas­tos­sa sekä kou­lun käy­tä­vil­lä on opis­ke­luun so­pi­vat ja viih­tyi­sät ti­lat. Au­laan ko­koon­nu­taan väli­tun­ti­sin pe­lai­le­maan ja jut­te­le­maan. Kuu­lui­sa Klas­si­kan hen­ki syn­tyy­kin hy­vin­voin­nis­ta ja yh­des­sä te­ke­mi­ses­tä.

Hakeminen

Kuo­pi­on klas­sil­li­seen lu­ki­oon ha­e­taan toi­sen as­teen yh­teis­haus­sa Opin­to­po­lus­sa. Opis­ke­li­jat va­li­taan pe­rus­o­pe­tuk­sen päät­tö­to­dis­tuk­sen luku­ai­nei­den kes­ki­ar­von pe­rus­teel­la.

Urheilulukio – valmennus, treenaus ja lukio-opinnot yhdessä!

Klas­si­kan ur­hei­lu­lu­ki­os­sa opis­ke­lu ja ur­hei­lu yh­dis­ty­vät ja ke­hit­ty­mi­nen huip­pu-ur­hei­li­jak­si on mah­dol­lis­ta. Val­men­nuk­sen laa­dun ta­kaa­vat kor­ke­a­ta­soi­nen val­men­ta­jien ja laji­liit­to­jen am­mat­ti­tai­to sekä ur­hei­lu­kou­lu­jen yh­teis­työ. Moni­puo­li­nen asi­an­tun­ti­ja­toi­min­ta, ku­ten ur­hei­lu­psy­ko­lo­gia, ra­vit­se­mus­val­men­nus ja ur­hei­lu­hie­ron­ta, on ur­hei­li­joi­den tu­ke­na kak­sois­u­ral­la. Ur­hei­lu­lu­ki­o­lai­set har­joit­te­le­vat kou­lu­ai­kaan, ja aamu­har­joi­tuk­sis­ta saa opin­to­jak­so­ja. Myös Klas­si­kan lois­ta­va si­jain­ti har­joit­te­lu­paik­ko­jen lä­hei­syy­des­sä mah­dol­lis­taa jous­ta­van ur­hei­lun ja opis­ke­lun yh­dis­tä­mi­sen.

Hakeminen urheilulinjalle

Ur­hei­lu­lin­jal­le ha­e­taan toi­sen as­teen yh­teis­haus­sa Opin­to­po­lus­sa. Haku­koh­teek­si va­li­taan Kuo­pi­on klas­sil­li­nen lu­kio, Lu­ki­on ur­hei­lu­lin­ja. Tä­män jäl­keen ha­ki­jal­le au­ke­aa säh­köi­nen ur­hei­lu­oppi­lai­tos­ten Ur­hei­li­jan lisä­ky­sy­myk­set -lo­ma­ke, jos­sa il­moi­te­taan mm. ur­hei­lu­saa­vu­tuk­set. Ke­vään 2022 yh­teis­haus­sa pa­pe­ri­nen haku­lo­ma­ke on kor­vat­tu Ur­hei­li­jan lisä­ky­sy­myk­sil­lä, jot­ka ha­ki­jan tu­lee täyt­tää Opin­to­pol­ku -pal­ve­lus­sa yh­teis­haun yh­tey­des­sä. Ky­sy­myk­set au­ke­a­vat ha­ki­jal­le, kun haku­koh­teek­si va­li­taan Kuo­pi­on klas­sil­li­nen lu­kio, Lu­ki­on ur­hei­lu­lin­ja. Pää­sy­ko­kei­den haas­tat­te­lu­o­suus to­teu­te­taan huh­ti- ja tou­ko­kuus­sa.

Kat­so pää­sy­ko­kei­den ajan­koh­ta ja oh­jeis­tus kou­lun net­ti­sivuilta.

Tu­to­rit ovat tu­ke­na­si!

YHTEYSTIEDOT

Reh­to­ri Anna-Mai­ja Tii­li­kai­nen

044 718 4542
anna-mai­ja.tii­li­kai­nen@kuo­pio.fi

Apu­lais­reh­to­rit

Inka Kok­ko­nen
044 718 4541
inka.kok­ko­nen@kuo­pio.fi

Kert­tu Hap­po­nen
044 718 4549
kert­tu.hap­po­nen@ope­du.kuo­pio.fi

Kou­lu­sih­tee­ri
Päi­vi Sa­vi­nai­nen
044 718 4543
pai­vi.han­ne­le.sa­vi­nai­nen@kuo­pio.fi

Ur­hei­lu­koor­di­naat­to­ri Jyr­ki Blom
044 518 4549
jyr­ki.blom@ope­du.kuo­pio.fi

Opin­to-oh­jaa­jat

Mark­ku Uk­ko­nen
044 718 4555
mark­ku.uk­ko­nen@ope­du.kuo­pio.fi

Jon­na Kuu­sis­to
044 718 4547
jon­na.kuu­sis­to@ope­du.kuo­pio.fi

Ca­ro­la Krö­ger
044 718 4547
ca­ro­la.krö­ger@ope­du.kuo­pio.fi

Lu­kio-opasLuku­vuo­si 2022-202323.11.2020