KALLAVEDEN LUKIO

Kannustava – kestävä – kansainvälinen

Kal­la­ve­den lu­ki­ol­la on Kuo­pi­os­sa pit­kät pe­rin­teet – kou­lu on yli 140-vuo­ti­as. Opis­ke­li­joi­ta Kal­la­ve­den lu­ki­os­sa on noin 500. Li­säk­si meil­lä opis­ke­lee noin 100 kah­den tut­kin­non suo­rit­ta­jaa.

Lu­ki­om­me si­jait­see kes­kus­tas­sa, mikä mah­dol­lis­taa ha­lu­tes­sa­si jous­ta­van opis­ke­lun myös mui­den kes­kus­tan lu­ki­oi­den kurs­seil­la. Ti­lam­me tar­jo­a­vat mu­ka­van ym­pä­ris­tön viet­tää ai­kaa niin oppi­tun­neil­la kuin oppi­tun­tien ulko­puo­lel­la­kin yh­des­sä mui­den opis­ke­li­joi­den kans­sa. Lu­ki­om­me tun­ne­taan lep­poi­sas­ta ja su­vait­se­vai­ses­ta ilma­pii­ris­tään. Si­nua oh­jaa­vat osaa­vat ja mu­ka­vat opet­ta­jat.

Kal­la­ve­den lu­kio ja tun­ne­taan Kuo­pi­os­sa hy­vä­nä pe­rus­lu­ki­o­na, jos­sa on laa­ja kurs­si­tar­jon­ta. Kal­la­ve­den lu­ki­os­sa yrit­tä­jyys, kan­sain­vä­li­syys ja kes­tä­vä ke­hi­tys ovat kes­kei­ses­sä ase­mas­sa.

Kal­la­ve­den lu­kio on Unes­co- ja YK-kou­lu ja saim­me Oppi­lai­tos­ten kes­tä­vän ke­hi­tyk­sen ser­ti­fi­kaa­tin en­sim­mäi­se­nä kuo­pi­o­lai­se­na lu­ki­o­na. Meil­lä voit osal­lis­tua eri­lai­siin kan­sain­vä­li­siin hank­kei­siin sekä ke­hit­tää kie­li­tai­to­a­si esi­mer­kik­si ys­tä­vyys­kou­lu­yh­teis­työs­sä sak­sa­lai­sen, ita­li­a­lai­sen tai tans­ka­lai­sen kump­pa­ni­kou­lum­me kans­sa. Voit suo­rit­taa lu­ki­o­dip­lo­min mu­sii­kis­sa, kuva­tai­tees­sa ja lii­kun­nas­sa sekä tie­to­kir­ja­dip­lo­min tai me­di­a­dip­lo­min.

Lu­ki­os­sam­me aloit­taa elo­kuus­sa 2022 eri­tyi­nen bis­nes­lin­ja, jon­ka ta­voit­tee­na on aut­taa opis­ke­li­joi­ta löy­tä­mään omat vah­vuu­ten­sa ja vah­vis­taa yri­tys­toi­min­ta-, vuo­ro­vai­ku­tus- ja työ­e­lä­mä­tai­to­ja sekä vah­vis­taa opis­ke­li­jan jat­ko-opin­to­val­miuk­sia. Bis­nes­lin­jal­la on mah­dol­lis­ta suo­rit­taa lu­kui­sia kan­sain­vä­li­sen lii­ke­toi­min­nan, yrit­tä­jyy­den, vuo­ro­vai­ku­tus­tai­to­jen ja vie­rai­den kiel­ten kurs­se­ja.

Ha­ke­mi­nen bis­nes­lin­jal­le

Kal­la­ve­den lu­kio bis­nes­lin­jal­le ha­e­taan toi­sen as­teen yh­teis­haus­sa Opin­to­po­lus­sa 23.3.2022 klo 15 men­nes­sä. Haku­koh­teek­si va­li­taan Kal­la­ve­den lu­kio, Lu­ki­on bis­nes­lin­ja. Opis­ke­li­ja­va­lin­ta pe­rus­tuu pe­rus­o­pe­tuk­sen päät­tö­to­dis­tuk­sen luku­ai­nei­den pai­no­tet­tuun kes­ki­ar­voon, jos­sa pai­no­te­taan äi­din­kie­len ja kir­jal­li­suu­den, ma­te­ma­tii­kan, yh­teis­kun­ta­opin ja eng­lan­nin arvo­sa­no­ja. Li­säk­si ha­ki­jan on teh­tä­vä en­nak­ko­teh­tä­vä. jon­ka oh­jeet löy­ty­vät Opin­to­po­lus­ta ja kou­lun net­ti­sivuilta. En­nak­ko­teh­tä­vä on pa­lau­tet­ta­va vii­meis­tään 7 päi­vää yh­teis­haun päät­ty­mi­sen jäl­keen eli 30.3. klo 15.00. Mah­dol­li­set lisä­haas­tat­te­lut to­teu­te­taan huh­ti- ja tou­ko­kuus­sa.

Lu­ki­oon ja kah­den tut­kin­non opin­toi­hin ha­e­taan toi­sen as­teen yh­teis­haus­sa.

Uu­sien opis­ke­li­joi­den in­fot ovat tiis­tai­na 21.6.2022 seu­raa­vas­ti:

Ryh­mät muo­dos­te­taan suku­ni­men pe­rus­teel­la, ja Kal­la­ve­den lu­ki­oon hy­väk­syt­ty­jen tul­tua tie­toon il­moi­tam­me ryh­mä­jaot kou­lun koti­si­vul­la.

Vara-info lu­ki­o­lai­sil­le, jot­ka ei­vät pääs­seet pai­kal­le: 8.8.2022 klo 12.00 107 (1.krs)

Lue li­sää Kal­la­ve­den lu­ki­os­ta lu­ki­on koti­si­vul­ta.

Yhteystiedot

Reh­to­ri
En­sio Va­ta­nen
044 7184522
en­sio.va­ta­nen@kuo­pio.fi

Apu­lais­reh­to­rit
Tii­na Kar­ja­lai­nen
044 7184524
tii­na.kar­ja­lai­nen@kuo­pio.fi

Heik­ki Ståhl­berg
044 7184127
heik­ki.stahl­berg@kuo­pio.fi

Opin­to-oh­jaa­jat
An­ni­ka Jon­ni­nen
044 7184527
an­ni­ka.jon­ni­nen@ope­du.kuo­pio.fi

Anne Sivén
044 7184528
anne.si­ven@ope­du.kuo­pio.fi

Kou­lu­sih­tee­ri
Vee­ra Hei­no­nen
017 184523
vee­ra.hei­no­nen@kuo­pio.fi

Maa­her­ran­katu 2, 70100 Kuo­pio
www.kal­la­ve­den­lu­kio.fi

“MO­NIEN MAH­DOL­LI­SUUK­SIEN KAN­SAIN­VÄ­LI­NEN TALO”

Lu­kio-opasLuku­vuo­si 2022-202323.11.2020