KAHDEN TUTKINNON KOULUTUS KUOPIOSSA

Mahdollisuuksien Kuopio

KAHDEN TUTKINNON OPINNOT KUOPIOSSA

Savon ammattiopisto Kuopio ja Toivala

Sa­von am­mat­ti­o­pis­tos­sa on mah­dol­li­suus suo­rit­taa kak­sois­tut­kin­to kai­kis­sa pe­rus­tut­kin­nois­sa, lu­kuun ot­ta­mat­ta len­to­kone­alan pe­rus­tut­kin­toa.

Yh­teis­haku teh­dään osoit­tees­sa www.opin­to­pol­ku.fi.

Opin­to­po­lun haku­lo­mak­kees­sa ky­sy­tään kiin­nos­tus­ta suo­rit­taa lu­kio-opin­to­ja am­ma­til­lis­ten opin­to­jen ohel­la. Mi­kä­li ha­ki­ja tu­lee va­li­tuk­si alal­le, opis­ke­lu­pai­kan vas­taan­otto­il­moi­tuk­ses­sa pyy­de­tään si­to­va il­moit­tau­tu­mi­nen lu­kio-opin­toi­hin.

Va­lin­ta­pe­rus­teet ovat am­ma­til­li­sen tut­kin­non va­lin­ta­pe­rus­teet. Voi­dak­seen tul­la va­li­tuk­si kak­sois­tut­kin­toon ha­ki­jan pe­rus­kou­lun päät­tö­to­dis­tuk­sen luku­ai­nei­den kes­ki­ar­von tu­lee olla vä­hin­tään 7. Lii­ke­toi­min­nan sekä so­si­aa­li- ja ter­veys­alan kak­sois­tut­kin­to-opis­ke­li­joi­den opin­not jär­jes­te­tään omi­na ryh­mi­nä Kal­la­ve­den lu­ki­on kans­sa yh­teis­työs­sä. Muil­la aloil­la lu­kio-opin­not suun­ni­tel­laan jo­kai­sen koh­dal­la yk­si­löl­li­ses­ti opin­to­jen al­ka­es­sa hyö­dyn­tä­en myös ai­kuis­lu­ki­on kurs­si­tar­jon­taa. To­teu­tuk­ses­sa on kou­lu­tus­ala­koh­tai­sia ero­ja, jo­ten jo haku­vai­hees­sa kan­nat­taa olla yh­tey­des­sä ky­sei­sen kou­lu­tus­alan opin­to-oh­jaa­jaan.

Lisä­tie­toa ha­ki­jal­le löy­tyy myös tääl­tä https://sak­ky.fi/fi/ha­ki­jal­le/yh­teis­haku

Ingmanedu kulttuurialan ammattiopisto, Toivala

Kai­kis­sa pe­rus­tut­kin­nois­sa on mah­dol­lis­ta suo­rit­taa yli­op­pi­las­tut­kin­to. Opis­ke­li­jat va­li­taan ha­ke­muk­ses­ta lu­kio-opin­toi­hin en­sim­mäi­sen luku­vuo­den ke­vääl­lä. Yh­teis­työ­lu­ki­oi­na toi­mi­vat mm. Kal­la­ve­den lu­kio, Kuo­pi­on ai­kuis­lu­kio, Sii­lin­jär­ven lu­kio ja opis­ke­li­joi­den koti­paik­ka­kun­nan lu­ki­ot. Lu­kio-opin­not suun­ni­tel­laan hen­ki­lö­koh­tai­sen opin­to­suun­ni­tel­man kaut­ta.

Kuopion konservatorio

Mu­siik­ki­alan pe­rus­tut­kin­non yh­tey­des­sä on mah­dol­lis­ta suo­rit­taa myös lu­kio-opin­not ja yli­op­pi­las­tut­kin­to. Jous­ta­vat ope­tus­jär­jes­te­lyt ja yk­si­löl­li­set opin­to­po­lut mah­dol­lis­ta­vat kak­sois­tut­kin­non suo­rit­ta­mi­sen yh­teis­työs­sä Kuo­pi­on ai­kuis­lu­ki­on ja mui­den lu­ki­oi­den kans­sa. Mi­kä­li mu­siik­ki- ja lu­kio-opin­to­jen yh­dis­tä­mi­nen tun­tuu omal­ta vaih­to­eh­dol­ta, kan­nat­taa jo haku­vai­hees­sa olla yh­tey­des­sä kon­ser­va­to­ri­on opin­to-oh­jaa­jaan. Mu­siik­ki­alan am­ma­til­li­siin opin­toi­hin opis­ke­li­jat va­li­taan va­lin­ta­ko­kei­den pe­rus­teel­la.

Palvelualan opisto, Kuopio

Kai­kis­sa pe­rus­tut­kin­nois­sa on mah­dol­lis­ta suo­rit­taa myös lu­kio-opin­not ja yli­op­pi­las­tut­kin­to. Kah­den tut­kin­non opin­not to­teu­te­taan jous­ta­vas­ti yk­si­löl­li­sin opin­to­po­luin, opin­not suun­ni­tel­laan opin­to­jen alus­sa hen­ki­lö­koh­tai­seen osaa­mi­sen ke­hit­tä­mi­sen suun­ni­tel­maan (HOKS). Yh­teis­työ­lu­ki­oi­na toi­mi­vat mm. Kal­la­ve­den lu­kio tai opis­ke­li­joi­den koti­paik­ka­kun­nan lu­ki­ot.

Lu­kio-opasLuku­vuo­si 2021-202223.11.2020