KUOPION KLASSILLINEN LUKIO

Moderni - Viihtyisä - Osaava

Kuo­pi­on klas­sil­li­nen lu­kio eli Klas­sik­ka on mo­der­ni ja viih­tyi­sä lu­kio, joka tar­jo­aa hy­vät val­miu­det jat­ko-opin­toi­hin. Ope­tuk­ses­sa hyö­dyn­ne­tään uut­ta tek­no­lo­gi­aa, ja opis­ke­li­jat voi­vat käyt­tää vr-la­se­ja ja 3D-tu­los­tin­ta oppi­tun­tien ulko­puo­lel­la­kin. Oppi­tun­ti­tal­len­teet ja ope­tus­vi­de­ot ovat op­pi­mi­sen tu­ke­na, jos ope­tuk­ses­ta jou­tuu ole­maan pois esi­mer­kik­si ur­hei­lu­lei­rin vuok­si.

Moni­puo­li­ses­ta tar­jon­nas­ta voi pa­kol­lis­ten ja val­ta­kun­nal­lis­ten va­lin­nais­ten li­säk­si va­li­ta mo­nia so­vel­ta­via oppi­aine­ra­jat ylit­tä­viä opin­to­jak­so­ja, ku­ten Teko­äly– ja Seik­kai­lu ai­voi­hin -opin­to­jak­son. Osaa­van ja mo­ti­voi­tu­neen opet­ta­ja­kun­nan li­säk­si tu­to­rit ovat apu­na opin­to­jen suun­nit­te­lus­sa sekä kou­lun ar­keen liit­ty­vis­sä asi­ois­sa. Myös digi-tu­to­rit, lii­kun­ta­tu­to­rit sekä eri oppi­ai­nei­den tu­to­rit ovat tu­ke­na­si!

Ti­la­vas­sa au­las­sa ja kir­jas­tos­sa on opis­ke­luun so­pi­vat ja viih­tyi­sät ti­lat. Klas­si­kas­sa on mah­dol­li­suus tai­to­jen ke­hit­tä­mi­seen mo­nel­la alal­la: voit lau­laa kuo­ros­sa tai lau­lu­yh­ty­ees­sä, soit­taa bän­dis­sä sekä osal­lis­tua kou­lun leh­den tai tek­niik­ka­ryh­män toi­min­taan. Voit myös toi­mia ak­tii­vi­ses­sa opis­ke­li­ja­kun­nas­sa. Opis­ke­li­ja­kun­ta jär­jes­tää vuo­den ai­ka­na mo­nia ta­pah­tu­mia koko kou­lu­yh­tei­sön ilok­si.

Kou­lum­me on mu­ka­na mo­nis­sa kan­sain­vä­li­sis­sä hank­keis­sa. Vii­me vuo­si­na olem­me vie­rail­leet esi­mer­kik­si Es­pan­jan Fer­ro­lis­sa, Wa­le­sin Car­dif­fis­sa ja New Yor­kis­sa. Myös la­ti­nan opis­ke­li­joi­den Roo­man lei­ri­kou­lu­viik­ko on osa toi­min­taam­me. Klas­si­kas­sa on myös mah­dol­lis­ta osal­lis­tua kes­tä­vän ke­hi­tyk­sen toi­min­taan One World -clu­bis­sa.

Hakeminen

Kuo­pi­on klas­sil­li­seen lu­ki­oon ha­e­taan toi­sen as­teen yh­teis­haus­sa Opin­to­po­lus­sa. Opis­ke­li­jat va­li­taan pe­rus­o­pe­tuk­sen päät­tö­to­dis­tuk­sen luku­ai­nei­den kes­ki­ar­von pe­rus­teel­la.

Urheilulukio – valmennus, treenaus ja lukio-opinnot yhdessä!

Klas­si­kan ur­hei­lu­lu­ki­os­sa opis­ke­lu ja ur­hei­lu yh­dis­ty­vät ja ke­hit­ty­mi­nen huip­pu-ur­hei­li­jak­si on mah­dol­lis­ta. Val­men­nuk­sen laa­dun ta­kaa­vat kor­ke­a­ta­soi­nen val­men­ta­jien ja laji­liit­to­jen am­mat­ti­tai­to sekä ur­hei­lu­kou­lu­jen yh­teis­työ. Moni­puo­li­nen asi­an­tun­ti­ja­toi­min­ta, ku­ten ur­hei­lu­psy­ko­lo­gia, ra­vit­se­mus­val­men­nus ja ur­hei­lu­hie­ron­ta, on ur­hei­li­joi­den tu­ke­na kak­sois­u­ral­la. Ur­hei­lu­lu­ki­o­lai­set har­joit­te­le­vat kou­lu­ai­kaan, ja aamu­har­joi­tuk­sis­ta saa opin­to­jak­so­ja. Myös Klas­si­kan lois­ta­va si­jain­ti har­joit­te­lu­paik­ko­jen lä­hei­syy­des­sä mah­dol­lis­taa jous­ta­van ur­hei­lun ja opis­ke­lun yh­dis­tä­mi­sen.

Hakeminen urheilulinjalle

Ur­hei­lu­lin­jal­le ha­e­taan toi­sen as­teen yh­teis­haus­sa Opin­to­po­lus­sa 23.3.2021 klo 15 men­nes­sä. Haku­koh­teek­si va­li­taan Kuo­pi­on klas­sil­li­nen lu­kio, Lu­ki­on ur­hei­lu­lin­ja. Kun opis­ke­li­ja täyt­tää säh­köis­tä yh­teis­va­lin­nan lo­ma­ket­ta ja va­lit­see ur­hei­lu­oppi­lai­tok­sen, ha­ki­ja täyt­tää vie­lä Ur­hei­li­jan lisä­ky­sy­myk­set -osi­on. Sen li­säk­si ha­ki­ja täyt­tää eril­li­sen ur­hei­lu­oppi­lai­tos­ten haku­lo­mak­keen kä­sin. Lo­ma­ke toi­mi­te­taan Kuo­pi­on klas­sil­li­seen lu­ki­oon vii­meis­tään 7 päi­vää yh­teis­haun päät­ty­mi­sen jäl­keen. Pää­sy­ko­kei­den haas­tat­te­lu­o­suus to­teu­te­taan huh­ti- ja tou­ko­kuus­sa.

Kat­so pää­sy­ko­kei­den ajan­koh­ta ja oh­jeis­tus kou­lun net­ti­sivuilta.

YHTEYSTIEDOT

Reh­to­ri Anna-Mai­ja Tii­li­kai­nen
044 718 4542
anna-mai­ja.tii­li­kai­nen@kuo­pio.fi

Apu­lais­reh­to­rit

Inka Kok­ko­nen
044 718 4541
inka.kok­ko­nen@kuo­pio.fi

Kert­tu Hap­po­nen
044 718 4549
kert­tu.hap­po­nen@ope­du.kuo­pio.fi

Kou­lu­sih­tee­ri
Päi­vi Sa­vi­nai­nen
044 718 4543
pai­vi.han­ne­le.sa­vi­nai­nen@kuo­pio.fi

Ur­hei­lu­koor­di­naat­to­ri Jyr­ki Blom
044 518 4549
jyr­ki.blom@ope­du.kuo­pio.fi

Opin­to-oh­jaa­jat

Mark­ku Uk­ko­nen
044 718 4555
mark­ku.uk­ko­nen@ope­du.kuo­pio.fi

Juha Tor­ni­ai­nen
044 718 4548
juha.tor­ni­ai­nen@ope­du.kuo­pio.fi

Reet­ta Va­ris
044 718 4547
reet­ta.va­ris@ope­du.kuo­pio.fi

Non scho­lae, sed vi­tae – Ei kou­lua, vaan elä­mää var­ten

Lu­kio-opasLuku­vuo­si 2021-202223.11.2020