Kysymys-vastauspalsta

Lukiokoulutus

Keräämme tänne nyt syntyneitä kysymyksiä ja vastauksia opiskelijoille ja vanhemmille. ICT tukihenkilö Matti Lähtevänoja pystyy myös auttamaan opetusteknologian käytössä lukion opettajia ja opiskelijoita. matti.lahtevanoja@opedu.kuopio.fi. Vastamme tänne mahdollisimman nopeasti ja päivitämme sivua useasti päivässä. Kysymyksiä voi osoittaa lukio-opetuspäällikkö Jukka Sormuselle, jukka.sormunen@kuopio.fi

Opetushallituksen kysymys-vastaus palsta.

Päivitetty 30.3. klo 13.15

• Pitääkö kokeita tai ryhmätöitä yhdessä tai pareittain?
    • Emme suosita fyysistä ryhmätyöskentelyä emmekä parityöskentelyä. Suosittelemme etäpalaveria.
  • Onko koulun vakuutus voimassa kun olen kotona opiskelemassa?
    • ON. Vakuutuksen piiriin kuuluvia tehtäviä tehdään työjärjestykseen merkityn mukaisina ajankohtina, mutta mikäli tehtäviä tehdään muuna aikana, katsotaan vakuutuksen kuitenkin olevan voimassa, kunhan kyseessä on etäopetukseen kuuluva opetussuunnitelman/työjärjestyksen mukainen tehtävä tai toiminta.
  • Voinko osallistua ylioppilaskirjoituksiin, jos olen nuhainen ja kuumeinen, mutta minua ei ole määrätty karanteeniin?
    • Kyllä. Ilmoita rehtorille etukäteen.
  • Onko 4. jakson päättöviikkoa?
    • 4. jakson opetusta jatketaan kurssin opettajan suunnitelman mukaan. Iso kokeet perutaan ja kurssin opettaja infoaa miten kurssin arviointi tehdään nyt muuttuneessa tilanteessa.
  • Voinko tavata opoa tai erityisopettajaa?
    • Kaikissa tapaamisissa suositaan sähköistä yhteydenottotapaa. Kysy Wilman kautta miten tapaaminen voidaan järjestää.
  • Onko verkossa LIVE opetusta?
    • Opettajat ovat lukujärjestyksen mukaisesti ohjaamassa oman kurssin opetusta. LIVE opetus ei välttämättä onnistu, joten monimuoto-opetuksen menetelmin edetään.
  • Saanko salkkumikroa lainaan lukiolta, jos oma salkkumikroni rikkoutuu?
    • Kyllä. Ota yhteys lukiosi ICT tukihenkilöön.
  • Saako lukiolta ruokaa?
    • Ei saa, nyt kun olemme monimuoto-opetuksessa.
  • Saako lukiolle tulla viettämään aikaa tai lukemaan?
    • Ei saa. Tapaamisia pitää välttää, että emme tartuttaisi muita tai saisi tartuntaa mahdollisesti altistuneilta.