to
Päättöpäivä jn 1/8
syys 23 @ 08:00 – 14:00
YO: uskonto, elämänkatsomustieto, yhteiskuntaoppi, kemia, maantiede, terveystieto
syys 23 @ 08:00 – 15:00

Uskonnon, kemian, maantieteen ja terveystiedon koe järjestetään Klassikan salissa, jossa on langaton koeverkko!
Yhteiskuntaopin koe järjestetään Pohjantien koululla, jossa on langallinen koeverkko! (ohjeet alla)
Ohjeet Klassikan saliin:
HUOM! Kirjoitussaliin ei saa tuoda mitään ylimääräistä! Myöskään Klassikan pukutiloihin ei saa jättää älypuhelimia eikä muita elektronisia laitteita! Puhelimet (virta pois), kellot ja muut arvotavarat jätetään eväidentarkistuspisteellä oleviin koreihin. Muistathan hakea tavarasi kokeen jälkeen kansliasta.
Kokoontuminen Klassikan liikuntatilojen sisäänkäyntien luona alla ilmoitettuna ajankohtana. Kokelaat siirtyvät saliin porrastetusti pukuhuoneiden kautta. Valvojat ohjaavat sisäänottoa. Huolehdithan odottaessasi riittävistä turvaväleistä muihin kokelaisiin. Käytä maskia saapuessasi kokeeseen ja koetilassa.
Kokoontumisajat kirjoitettavan aineen ja kokelaan sukunimen mukaan:
Maantieteen ja uskonnon kirjoittajat A – Ö 8.00;
Kemian kirjoittajat A – L 8.10;
Kemian kirjoittajat M – Ö 8.15;
Terveystiedon kirjoittajat A – Ö 8.20

Yo-kirjoitusinfon materiaali on koulun sivuilla.

Ohjeet Pohjantien koululle (yhteiskuntaopin kirjoittajat):

Klassikan kokelaat tulevat klo 8.00
Pohjantien koululle ei saa tulla omalla autolla, parkkipaikkoja ei ole; jos joku tuo, jäädään pois kyydistä bussipysäkillä ja kävellään pari sataa metriä – eli tuoja ei aja koulun piha-alueelle, se on meiltä kielletty (pienten lasten koulu, paljon kuljetusoppilaita ja piha sumppuinen)
Saarijärven kaupunginosa, Pohjankatu 2
Sisäänkäynti pääovista liikuntasaliin. Huomaa, että voit joutua odottamaan vähän aikaa ulkona, koska emme halua, että eteisaula ruuhkautuu. Porrastamme saapumista.
Vaatteet ym. jätetään salin ulkopuolella oleviin naulakoihin. Eteisessä pakataan laitteet ja eväät lankakoriin, jossa ne viedään saliin.
Kokeeseen tullaan maskissa; koululta saa vaihtomaskeja kokeen ajaksi ja pussin käytetyille.
Koulun alueella on tupakointi kielletty!

Kartta: http://www.directa.fi/yritykset/8193878/Kuopion+kaupunki+Pohjantien+koulu/

Ole paikalla klo 8.00
EI TUPAKOINTIA KOULUN PIHALLA
OTA LÄMMINTÄ VAATETTA; SALI SAATTAA OLLA VIILEÄ
OTA VILLASUKAT / SISÄKENGÄT – JA PUSSI ULKOJALKINEILLE – SALIIN EI SAA TULLA KENGÄT JALASSA
Oma laite, LANGALLISET kuulokkeet, (langallinen hiiri) – Käytössä LANGALLINEN Abitti-ympäristö.
Koululla varakoneita VAIN ongelmatilanteita varten
Huolehdi etukäteen, että olet koebootannut koneet Abitti-järjestelmään ja se onnistuu
Kynä mukaan, voit hahmotella halutessasi vastauksia konseptille
HENKILÖKORTTI MUKAAN!
Kirjoitussaliin mennään etukäteen arvotuille paikoille.
Valvoja tarkistaa, että mukana on vain sallitut välineet.
Käsilaukkuja, salkkuja, kasseja, pusseja ei saa tuoda saliin
Kännyköitä tai muita elektronisia laitteita (ei mitään rannekelloja) ei saa tuoda kirjoitussaliin.
Kokeeseen oma laite ja LANGALLISET kuulokkeet.
Mukana voi olla lääkkeitä, jotka näytetään ovella valvojalle.
Kännykkää ei voi tuoda myöskään esim. veren sokerin mittausta varten; muu mittari
Voit tuoda omia eväitä (pakattuina läpinäkyvään rasiaan tai muoviin, ei pakkauksia ja kääreitä, juomapulloissa ei etikettejä). MITÄÄN TEKSTEJÄ EI SAA OLLA.
Eteisessä pakataan eväät ym. pulpettien riippukoreihin.
Ei vaatteita, joissa tekstiä.
Ei mitään papereita, ei edes nenäliinoja.

pe
Päättöpäivä jn 2
syys 24 @ 08:00 – 14:00
YO: äidinkieli ja kirjallisuus(suomi ja ruotsi), kirjoitustaidon koe suomi/ruotsi toisena kielenä ja kirjallisuus -koe
syys 24 @ 08:00 – 15:00

HUOM! Kirjoitussaliin ei saa tuoda mitään ylimääräistä! Myöskään pukutiloihin ei saa jättää älypuhelimia eikä muita elektronisia laitteita! Puhelimet (virta pois), kellot ja muut arvotavarat jätetään eväidentarkistuspisteellä oleviin koreihin. Muistathan hakea tavarasi kokeen jälkeen kansliasta.
Kokoontuminen Klassikan liikuntatilojen sisäänkäyntien luona alla ilmoitettuna ajankohtana. Kokelaat siirtyvät saliin porrastetusti pukuhuoneiden kautta. Valvojat ohjaavat sisäänottoa. Huolehdithan odottaessasi riittävistä turvaväleistä muihin kokelaisiin. Käytä maskia saapuessasi kokeeseen ja koetilassa.
Kokoontumisajat kokelaan sukunimen mukaan
M – Ä 8.00
K – L 8.10
Aa – J  8.20

Yo-kirjoitusinfon materiaali on koulun sivuilla.

Päättöpäivä jn 3
syys 27 @ 08:00 – 14:00
YO: vieras kieli, lyhyt oppimäärä
syys 27 @ 08:00 – 15:00

Lyhyen kielen koe 27.9. pidetään Lyseon lukiolla!
Lyseon lukion ohjeet

Käytä maskia sekä koululle tullessasi että koko kokeen ajan ruokataukoja lukuun ottamatta. Odotteluluokassa on tarjolla vaihtomaskeja. Kokeen aikana saat uuden maskin joko valvojalta pyytämällä tai vessareissun yhteydessä valvojan pöydältä. Voit käyttää myös omia maskejasi koko kokeen ajan. Ota mukaan pieni muovipussi, johon voit laittaa likaiset maskit.
Tule kirjoitusaamuna Lyseolle viimeistään kello 8.15 ja mene odottelemaan salin täyttämistä luokkaan 214 (2. kerroksessa). Voit jättää tuohon luokkaan reppusi ja päällysvaatteesi. Arvotavarat (puhelimet, lompakot) kerätään kirjoitussaliin mentäessä laatikkoon, jota säilytetään päivän ajan koulun kansliassa. Muista siis käydä hakemassa omat tavarasi kansliasta kokeen jälkeen.
Salin ovella saat tietää paikkanumerosi. Siirry sen jälkeen eväs- ja tietokonetarkistukseen salin sisäpuolelle. Avaa itse kannet; valvojat eivät koske tavaroihisi.
Evästarkistuksen jälkeen siirry omalle paikallesi, kytke kone koeverkkoon ja käynnistä se Abittiin.
Muista peittää tai irrottaa ruokapakkausten etiketit etukäteen. Muista myös, että vaatteissasi ei saa olla tekstejä yo-koetilanteessa.
Jätä kotiin kaikki paperiset tavarat (luonnostelupaperit, nenäliinat, lautasliinat, eväskääreet).
Muista kuitenkin ottaa henkilötodistus mukaan kirjoitussaliin!